Donoren & Partners

De Kinder- en Jongerentelefoon is een hulplijn waar kinderen en jongeren, maar ook volwassenen ten behoeve van een kind of jongere naar toe kunnen bellen als zij een vraag of probleem hebben, die zij in vertrouwen willen bespreken. De Belcounselors van de KJT zijn getraind om op een kundige wijze te luisteren naar de beller en waarnodig op een aan de ontwikkeling van de beller aangepaste wijze informatie, advies of ondersteuning te bieden.

 

17 jarige jongen belt over zijn thuissituatie:

" ...Ik had niet verwacht dat het gesprek zo zou verlopen. Dat ik echt mijn gevoelens en gedachten heb kunnen uiten, en dat zo naar mij zou luisteren. Ik voel me opgelucht..."

 

 Ook tijdens onze outreach programma op scholen worden kinderen en jongeren op een kindvriendelijke wijze van informatie voorzien welke als doel heeft hun te informeren en te stimuleren om te denken en hun mening te ventileren. 

 

Leerlingen van de 4e klas GLO, in discussie over geestelijke mishandeling:

"...Maar is het wel mishandeling als je door je moeder wordt uitgescholden of steeds wordt gezegd dat je dom of lelijk bent, want het doet toch niet pijn?

Tuurlijk is het mishandeling, want het doet je niet pijn aan je lichaam, maar wel in je hart. Het maakt je verdrietig, je voelt je dan zo waardeloos..."

 

Wilt u bijdragen aan het werk van de KJT, doneer nu!!!