Meest gestelde vragen

 1. Wat wil de KJT voor Surinaamse kinderen betekenen?

  De visie van de Stichting Kinder – en Jongeren Telefoon is een samenleving waarin kinderen en jongeren zorgeloos kunnen opgroeien tot gelukkige, gezonde burgers.


 2. Hoe wil de KJT dit doen?

  De KJT is een hulplijn waarbij kinderen en jongeren in alle vertrouwen over hun problemen kunnen praten en waar zij gepaste hulp kunnen krijgen.
 3. Wat is de KJT?

  De KJT, de Kinder – en Jongeren Telefoon, is een hulplijn die in het leven is geroepen om aan Surinaamse kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 25.
 4. Waarvoor kun je bellen naar de KJT?

  Je kunt bellen voor alles wat jou bezighoudt. Dus als je een vraag hebt of met een probleem zit, of als je gewoon even wilt praten.
 5. Wanneer kan je ons bellen?

  De KJT is elke dag bereikbaar van 8 uur s’morgens tot en met 16.00uur s’middags. Als jij na 16.00u zou bellen zou je ons niet kunnen bereiken. Wat er wel gebeurd is:

  Dat wij een antwoord apparaat hebben en als jij een klacht hebt of door een van onze medewerkers onheus bent behandeld kun je dat altijd inspreken met je nummer erbij en dan bellen wij jou zeker de volgende dag terug.

  Wij hebben ook een facebook pagina, maar daar kan je met ons geen gesprekjes voeren. Wat je wel kan doen is een vriend van ons worden op facebook.
 6. Wie mag bellen naar de KJT

  Als je tussen 6 en 25 jaar bent mag je bellen naar de KJT. ook volwassenen zoals ouders, tantes, oom, oma’s, opa’s of buren mogen bellen als zij iets willen vragen of iets willen melden over een kind die zich raar gedraagt of die niet goed wordt behandeld.
 7. Wat is anoniem?

  Anoniem betekent dat jij jouw echte naam niet aan ons hoeft te vertellen. Wij hebben geen caller ID, dus wij zien jouw telefoonnummer ook niet. Jouw gesprek verschijnt ook niet op de uitdraai van de telefoon van waaruit jij belt.
 8. Wat is confidentieel?

  Wat is dat nou?
  Confidentieel betekent, dat als jij iets aan ons verteld wij het niet zomaar aan iemand anders vertellen.
 9. Wat kost het om te bellen naar de KJT?

  Bellen naar de KJT is helemaal gratis. Je kan vanuit een huistelefoon en vanuit je mobiel. Ook als je geen beltegoed heb kan je naar ons bellen.