Nieuws

Tijdens de training "Empowering the girl child", georganiseerd door Stichting Double Positive en verzorgd door trainer Carla Bakboord, hebben 10 jonge meisjes van de trainer de opdracht gekregen om een lied te schrijven over hun eigen ervaringen en die van andere kinderen. De kinderen die mee hebben gedaan aan deze training en dit lied dus zelf hebben geschreven en zelf hebben ingezongen, zijn van stichting Hoop Voor Kinderen
Dit lied Stop geweld tegen Kinderen is opgenomen bij Bud Gaddum.

De kinderen roepen met hun lied de samenleving op alle vormen van geweld tegen kinderen te stoppen. Ook willen zij kinderen die mishandeld zijn of mishandeld worden kracht geven.

Vandaag 20 november is het de Internationale dag van het Kind. Mede om deze bijzondere dag voor kinderen te gedenken is vandaag deze CD overhandigd aan de Kinder en Jongeren Telefoon. Die is op dit moment reeds 3 maanden bezig met haar campagne "Wees een Held en Meld", waarin zij de gemeenschap vraagt misstanden tegen kinderen te melden als ze die waarnemen, geweld hoort daar ook bij. In het lied dat extra aandacht vraagt voor het vraagstuk geweld tegen kinderen wordt op een hele simpele manier uitgelegd wat geweld de kinderen aandoet.

De Kinder en Jongeren telefoon feliciteert deze jonge dames met het mooie nummer dat ze hebben gemaakt.

Werken met en voor het Surinaamse Kind

Zou het niet prachtig zijn als onze kinderen kunnen opgroeien in een samenleving zonder zorgen?

Jij kan daaraan meehelpen door vrijwilliger te worden bij de KJT. Je krijgt er geen of weinig geld voor maar jij krijgt er voldoening van en je doet ook werkervaring op. De KJT heeft ruimte voor 2 soorten vrijwilligers: de Belcounselors en de Outreach medewerkers.

 

Als belcounselor bemens je de hulplijn, waar mensen naartoe bellen met hun vragen en/ of problemen. De gesprekken die je binnen krijgt kunnen luchtige, maar ook heftige gesprekken zijn. Je participeert daarnaast regelmatig aan vooraf ingeplande deskundigheidsbevorderings activiteiten, z.a.: intervisie, casuïstiek, supervisie en kwaliteitscontrole.

 

Geef je op als belcounselor bij de KJT en biedt onze kinderen een luisterend oor. Je mag als belcounselor gesprekken voeren met onze bellers en ze opweg helpen met hun hulpvraag. Je moet minimaal een middelbare opleiding hebben afgerond en de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Voor de funktie van belcounselor zal je gedurende 3 maanden, 2 dagen per week eerst een training volgen. Ben je succesvol door deze training heen dan mag je aan de slag.

 

Als outreach medewerker, ben je het gezicht van de organisatie. Je gaat naar scholen en andere activiteiten buiten het kantoor,in stad en district,om thematischse sessies te verzorgen met als doel kinderen en jongeren kennis en vaardigheden aan te reiken als het gaat om onderwerpen die hun aangaan.Daarnaast help je ook de organisatie te promoten, bijvoorbeeld op beurzen.

Ook outreach medewerkers worden getraind omdat het zomaar zo kan zijn dat een kind jou in vertrouwen wil nemen, om een case met jou te bespreken. Je moet dus weten hoe daarmee om te gaan. Ben je minimaal 18 jaar, heb je wat vrije tijd, geef je dan nu op!!

 

Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatiebrief inclusief motivatie en een cv mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Met de de landelijke campagne ‘Wees een Held en Meld’, stop misstanden tegen kinderen, wil de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) de samenleving oproepen actie te ondernemen om samen kinderen in Suriname vrolijk en veilig te houden. Het startsein voor de campagne werd gegeven op 11 augustus 2017, een dag voor de viering van de internationale dag van de jeugd.  

Het is volgens Jacintha Jong A lock, waarnemend directeur van de KJT, geen onbekend feit dat kinderen slachtoffer zijn van verschillende vormen van geweld of verwaarlozing. Vaak worden deze misstanden door ouderen gezien, maar blijft het daarbij. Dit omdat menig volwassene kiest zich er niet mee te bemoeien, omdat zij van mening zijn dat het een aangelegenheid is van de ouders of familie. Jong A lock vindt dat er een verandering moet komen in deze attitude om niet te willen bemoeien. Als voorbeeld haalt zij het geval aan van de 13-jarige jongen die zwaar mishandeld is geworden door zijn vader. “Wist niemand daar iets van? Heeft de school er nooit iets van gemerkt? Hebben de buren daar niets van gezien?”, vraagt zij zich af.

Indien mensen het wel vroegtijdig hadden opgemerkt en het door hadden gegeven, hoefde het volgens Jong A lock niet zo ver te komen dat de jongen nu er een arm fractuur van heeft overgehouden. Daarom vindt zij het nodig om met diverse partners de campagne te starten: ‘Wees een Held en Meld’. De mensen mogen bellen naar de telefoonlijn 123, wanneer zij een misstand zoals pesten, slaan, verwaarlozing en seksueel misbruik zien gebeuren. Het mag anoniem gebeuren en het is kosteloos. De campagne duurt tot 20 november, maar ook daarna mogen mensen blijven bellen naar de kinderen en jongeren telefoon om misstanden tegen kinderen door te geven.

Het was afgelopen zondag weer gezellig in de studio van de SRS, waar de Kids Talk- kids, de derde aflevering van Kids Talk, het radioprogramma van de Kinder- en Jongerentelefoon, hebben opgenomen. De kids zijn ook op bezoek geweest, bij dhr. Leter, in de live studio van SRS. Daar hebben zij zich mogen voorstellen aan de luisteraars van SRS. Ze hebben de luisteraars verteld waarover ze tot nu toe met elkaar hebben gesproken tijdens 'Kids Talk' en ze hebben een lied aangevraagd. De kids gingen zingend en dansend op "Zulke dingen doe je" de studio uit.

Luister vrijdag om 16.30u naar de SRS op 96.3 fm, naar de derde aflevering van 'Kids Talk'.

Geef je op als jij ook een van onze Kids Talk-kids wil zijn. Upload je filmpje en voicenote op onze FB-page: Kinder en Jongerentelefoon.

Pagina 1 van 6