Wil jij helpen als Belcounselor?

Werken met en voor het Surinaamse Kind

Zou het niet prachtig zijn als onze kinderen kunnen opgroeien in een samenleving zonder zorgen?

Jij kan daaraan meehelpen door vrijwilliger te worden bij de KJT. Je krijgt er geen of weinig geld voor maar jij krijgt er voldoening van en je doet ook werkervaring op. De KJT heeft ruimte voor 2 soorten vrijwilligers: de Belcounselors en de Outreach medewerkers.

 

Als belcounselor bemens je de hulplijn, waar mensen naartoe bellen met hun vragen en/ of problemen. De gesprekken die je binnen krijgt kunnen luchtige, maar ook heftige gesprekken zijn. Je participeert daarnaast regelmatig aan vooraf ingeplande deskundigheidsbevorderings activiteiten, z.a.: intervisie, casuïstiek, supervisie en kwaliteitscontrole.

 

Geef je op als belcounselor bij de KJT en biedt onze kinderen een luisterend oor. Je mag als belcounselor gesprekken voeren met onze bellers en ze opweg helpen met hun hulpvraag. Je moet minimaal een middelbare opleiding hebben afgerond en de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Voor de funktie van belcounselor zal je gedurende 3 maanden, 2 dagen per week eerst een training volgen. Ben je succesvol door deze training heen dan mag je aan de slag.

 

Als outreach medewerker, ben je het gezicht van de organisatie. Je gaat naar scholen en andere activiteiten buiten het kantoor,in stad en district,om thematischse sessies te verzorgen met als doel kinderen en jongeren kennis en vaardigheden aan te reiken als het gaat om onderwerpen die hun aangaan.Daarnaast help je ook de organisatie te promoten, bijvoorbeeld op beurzen.

Ook outreach medewerkers worden getraind omdat het zomaar zo kan zijn dat een kind jou in vertrouwen wil nemen, om een case met jou te bespreken. Je moet dus weten hoe daarmee om te gaan. Ben je minimaal 18 jaar, heb je wat vrije tijd, geef je dan nu op!!

 

Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatiebrief inclusief motivatie en een cv mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.