"Stop geweld tegen kinderen" song overhandigd aan de Kinder en Jongeren Telefoon

Tijdens de training "Empowering the girl child", georganiseerd door Stichting Double Positive en verzorgd door trainer Carla Bakboord, hebben 10 jonge meisjes van de trainer de opdracht gekregen om een lied te schrijven over hun eigen ervaringen en die van andere kinderen. De kinderen die mee hebben gedaan aan deze training en dit lied dus zelf hebben geschreven en zelf hebben ingezongen, zijn van stichting Hoop Voor Kinderen
Dit lied Stop geweld tegen Kinderen is opgenomen bij Bud Gaddum.

De kinderen roepen met hun lied de samenleving op alle vormen van geweld tegen kinderen te stoppen. Ook willen zij kinderen die mishandeld zijn of mishandeld worden kracht geven.

Vandaag 20 november is het de Internationale dag van het Kind. Mede om deze bijzondere dag voor kinderen te gedenken is vandaag deze CD overhandigd aan de Kinder en Jongeren Telefoon. Die is op dit moment reeds 3 maanden bezig met haar campagne "Wees een Held en Meld", waarin zij de gemeenschap vraagt misstanden tegen kinderen te melden als ze die waarnemen, geweld hoort daar ook bij. In het lied dat extra aandacht vraagt voor het vraagstuk geweld tegen kinderen wordt op een hele simpele manier uitgelegd wat geweld de kinderen aandoet.

De Kinder en Jongeren telefoon feliciteert deze jonge dames met het mooie nummer dat ze hebben gemaakt.