Onderwerpen

Bij de Kinder- en Jongerentelefoon wordt er over verschillende onderwerpen gesproken. Het varieert van schoolwerk tot huiselijkgeweld. En al deze onderwerpen worden uitgezet in verschillende subonderwerpen.
Lees verder om meer te weten en te leren over de onderwerpen bij de KJT.

Verliefdheid 

Je voelt je buitengewoon aangetrokken tot een bepaald persoon. Je zit de hele dag te fantaseren over de persoon, je krijgt soms slapeloze nachten of kan soms niet eten. Mensen die verliefd zijn willen meestal in de buurt van de persoon op wie ze verliefd zijn blijven. Meestal zegt men dat je vlinders heb in de buik, kriebels. Verliefd zijn geeft je een heerlijk gevoel. Soms kan je stiekem verliefd zijn op iemand, de persoon heeft niets eens door dat je verliefd bent op haar/hem. Langdurige verliefdheids gevoelens die niet in vervulling gaan kunnen soms leiden tot liefdesverdriet.

Vrijen, zoenen.

Over het algemeen wordt vrijen gezien als een bezigheid waarbij je intiem lichamelijk contact met iemand hebt, waardoor je meestal opgewonden raakt. Vrijen kan om heel uiteenlopende handelingen gaan, zoals zoenen, strelen, knuffelen, aanraken op gevoelige plekken. Tijdens het vrijen is het belangrijk dat beide personen er plezier in het hebben. Als beide personen er plezier in hebben zorgt het voor een prettige sfeer. Vrijen wordt meestal gebruikt als een voorbereiding op geslachtsgemeenschap.

Voeding /Verzorging/Gezondheid 

Bij gezond leven komen er heleboel vraagstukken over hoe jij een gezonde levensstijl naleeft. Gezondheid is een belangrijk onderdeel van gezond leven. Gezond zijn en gezond leven is het verzorgen van jezelf op lichamelijk of geestelijk gebied. Wat je eet en drinkt en hoe jij met je lichaam omgaat en het verzorgd hebben invloed op je gezondheid. 

Relatie met opvoeder

Een opvoeder zorgt voor de opvoeding van kinderen. Meestal zijn dit je ouders, maar soms wordt die taak overgenomen door andere mensen, familieleden of bijvoorbeeld het personeel van internaten of weeshuizen. 

Soms zijn er kleine of grote moeilijkheden in de relatie tussen kinderen en hun opvoeders. De kinderen en soms de opvoeders die voelen zich vaan dan niet begrepen.  Meestal tussen ouder(s) en kinderen en dan is het zo dat kinderen het gevoel krijgen alsof ze niet worden begrepen.