Seksualiteit

Vrijen, zoenen.

Over het algemeen wordt vrijen gezien als een bezigheid waarbij je intiem lichamelijk contact met iemand hebt, waardoor je meestal opgewonden raakt. Vrijen kan om heel uiteenlopende handelingen gaan, zoals zoenen, strelen, knuffelen, aanraken op gevoelige plekken. Tijdens het vrijen is het belangrijk dat beide personen er plezier in het hebben. Als beide personen er plezier in hebben zorgt het voor een prettige sfeer. Vrijen wordt meestal gebruikt als een voorbereiding op geslachtsgemeenschap.

Sex

Een andere benaming van sex is geslachtsgemeenschap of neuken. Bij sex gaat het om alle intimiteiten tussen 2 of meerdere personen of een persoon die voorwerpen of dieren gebruikt, waarbij geslachtsorganen gestimuleerd worden. Zoals: pijpen, beffen, vingeren, aftrekken, penetratie etc. 

Voorbehoedmiddelen

Voorbehoedsmiddelen of anticonceptie zijn manieren die toegepast worden zodat er geen bevruchting plaats vindt tijdens de geslachtsgemeenschap. Zij zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt. Sommige voorbehoedsmiddelen zoals, een condoom kan je ook gebruiken om geen seksueel overdraagbare aandoening op te lopen. Enkele voorbehoedsmiddelen zijn: Condoom, de pil, de prikpil, een spiraaltje, de morning-afterpil, zaaddodende middelen, pessarium. Al deze voorbehoedsmiddelen hebben hun voor- en nadelen.

Angst voor zwangerschap

Het kan gebeuren dat een meisje denkt dat zij zwanger is doordat haar menstruatie is uitgebleven. Angst voor zwangerschap is er meestal ingevallen waar men geen zwangerschap had gepland of verwacht. Dit kan voor onrust zorgen en emoties oproepen. Ten eerste is het belangrijk om zeker te weten als je zwanger bent. Bij de huisarts en stichting Lobi kan je een zwangerschapstest halen. Je kan ook een zwangerschapstest in de winkel kopen en de test zelf volgens de instructies doen.

Link: youtube.com

Zelfbevrediging

Zelfbevrediging of masturbatie is het stimuleren van de eigen geslachtsdelen om seksuele opwinding.

Links:

lobisuriname.org

dare.uva.nl

pharos.nl

assortiment.bsl.nl

allesoverseks.be

youtube.com