Relaties

Verliefdheid 

Je voelt je buitengewoon aangetrokken tot een bepaald persoon. Je zit de hele dag te fantaseren over de persoon, je krijgt soms slapeloze nachten of kan soms niet eten. Mensen die verliefd zijn willen meestal in de buurt van de persoon op wie ze verliefd zijn blijven. Meestal zegt men dat je vlinders heb in de buik, kriebels. Verliefd zijn geeft je een heerlijk gevoel. Soms kan je stiekem verliefd zijn op iemand, de persoon heeft niets eens door dat je verliefd bent op haar/hem. Langdurige verliefdheids gevoelens die niet in vervulling gaan kunnen soms leiden tot liefdesverdriet.

Verkering

Verkering is een relatie tussen twee personen die verliefd zijn op elkaar en hebben besloten om voor een onbepaalde tijd als geliefden door het leven te gaan.

Vriendschap

Vriendschap ontstaat wanneer 2 mensen elkaar leuk vinden en besloten om met elkaar op te trekken waardoor er een relatie tussen die mensen ontstaat.  De relatie tussen deze 2 mensen is meestal geen seksuele relatie, dus de 2 mensen kunnen een jongen/meisje, 2 jongens of 2 meisjes zijn. Een belangrijk aspect tijdens deze relatie is dat ze elkaar moeten kunnen vertrouwen. 

Homo- en biseksualiteit

Als iemand verliefd is op iemand van hetzelfde geslacht is de persoon homoseksueel. Bij homoseksualiteit gaat het om de gevoelens of verlangens die een persoon koestert voor iemand van hetzelfde geslacht. Als een jongen verliefd is op of een relatie heeft met een andere jongen dan zeggen wij hij is een homo’s of hij is gay, bij een meisje dat verliefd is op of een relatie heeft met een meisje zeggen wij zij is lesbienne. Soms kan het zijn dat een persoon op zowel meisjes en jongens verliefd wordt in dit geval wordt gezegd dat de persoon biseksueel is. 

Links: waterkant.net en youtube.com