Kinderboeken Festival

Meedoen aan het Kinderboeken Festival (KBF) is voor de KJT een belangrijke activiteit. Tijdens deze activiteit komen wij in een keer veel kinderen tegen die wij door middel van het doel van leuke activiteiten zoals het spelen van een Memory spel, het maken van een woordzoeker of onze eigen versie van het Ganzenbord spel, die wij ‘Reis mee met de KJT’ noemen, vertellen over de KJT.

De kinderen en hun leerkrachten, maar ook ouders weten dan dat de KJT bestaat, hoe, hoelaat en waarvoor je de KJT kunt bellen. Verder spelen wij ook spelletjes die de kinderen informeren over zaken zoals: Pesten en  Mishandeling.

Dit jaar heeft de KJT meegedaan aan het KBF te  Paramaribo, Marowijne en Para. De slogan van het Kinderboekenfestival 2014 – 2016 was ‘Opgroeien kan je niet alleen, denk aan de wereld om je heen’. Deze keer hebben wij rebussen ontwikkeld, die gebruikt werden om met de kinderen te praten over het thema. De klassen die onze stand hebben bezocht werden verdeeld in 2 groepen en mochten het tegen elkaar opnemen. De groep die de meeste rebussen in de snelste tijd had opgelost kreeg een prijs. Wat was dat leuk, we zien jou volgend jaar. Denk in de tussentijd hierover na....