OVER ONS
Over Ons
Over Ons
Over Ons

ONZE VISIE

Bijdragen aan een samenleving waarin kinderen, jongeren en adolescenten zorgeloos kunnen opgroeien tot gelukkige en gezonde burgers.

ONZE MISSIE

De hulplijn ‘Mi Lijn’ die wordt beheerd door de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon is een hulplijn waarbij kinderen, jongeren, adolescenten en slachtoffers van huiselijk- en gendergerelateerd geweld, in alle vertrouwen over hun problemen kunnen praten en waar zij gepaste hulp krijgen.

ONZE DOELGROEP

Personen in de leeftijdscategorie van 6-25 jaar, kunnen bellen naar ‘Mi Lijn’ op het nummer 123 als ze een vraag of probleem hebben die zij willen bespreken. Ook anderen die ervan op de hoogte zijn dat kinderen en jongeren in een situatie verkeren die niet bevorderlijk is voor hun ontwikkeling, kunnen dit melden via ‘Mi Lijn’. Ook personen die slachtoffer zijn van huiselijk- en gendergerelateerd geweld kunnen bellen naar ‘Mi Lijn’ op het nummer 123. Bellen naar de lijn is gratis vanuit een vaste aansluiting en vanuit een mobiel. We zijn ook te bereiken via onze facebookpagina en via Whatsapp.

ONZE UITGANGSPUNTEN

Bij het verlenen van hulp wordt door de medewerkers van ‘Mi Lijn’:

  • De beller en zijn/haar case serieus genomen
  • Aangesloten bij wat de beller aangeeft
  • De zelfredzaamheid van de beller gerespecteerd
  • Betrokkenheid getoond bij de beller en zijn/haar case

ONZE DOORVERWIJS
PARTNERS

Op 20 november 2012 heeft de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon met 5 van haar kernpartners samenwerkingsovereenkomsten getekend met instanties die werken op het gebied van kinderbescherming. Door deze ondertekening hebben deze organisaties zich eraan gecommitteerd zich in te zetten voor een efficiëntere afhandeling van cases. Het is voor ons van belang dat bellers na hun doorverwijzing goed worden opgevangen en begeleid door de kernpartner waar zij naartoe zijn doorverwezen. De 5 kernpartners waarmee een samenwerkingsovereenkomst is gesloten zijn:

  • De Dienst Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname
  • De Dienst Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname
  • De Maatschappelijke Dienst van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting
  • Het Bureau Slachtofferzorg van het ministerie van Justitie en Politie
  • Het Bureau voor Familierechtelijke Zaken van het ministerie van Justitie en Politie

Naast de hierboven genoemde organisaties wijzen de medewerkers van ‘Mi Lijn’ door naar andere organisatie die deel uitmaken van de sociale kaart van Suriname

JAARVERSLAGEN

Dagelijks praten vrijwilligers met kinderen en jongeren, maar ook met volwassenen die naar de stichting toe bellen als zij iets willen vragen of iets willen vertellen over hunzelf of over een ander die in problemen zit. Het officiële doel van de stichting is:

  • Het telefonisch bieden van informatie, advies en hulp aan hulpvragers en indien nodig het doorverwijzen naar/ inschakelen van de relevante instantie(s) om onmiddellijk in te grijpen
  • Het identificeren en signaleren van (nieuwe) problemen waarmee jongeren geconfronteerd worden
  • Het ontwikkelen van activiteiten om deze genoemde nieuwe problemen te bestrijden en waar mogelijk te voorkomen

In het jaarverslag worden de activiteiten, de resultaten van de hulplijn en het beleid dat gevoerd is gedurende het jaar, besproken.
Klik op de onderstaande links om de jaarverslagen en jaarrekeningen in te lezen.