DONOREN & PARTNERS
Header-Slider
Header-Slider
Header-Slider

De Stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) zou haar werkzaamheden niet kunnen voortzetten zonder haar doneren en partners, die met financiën, in natura of door het inzetten van hun netwerk, bijdragen aan ons werk. Kinderen, jongeren en andere slachtoffers van geweld hebben behoefte aan makkelijk toegankelijke hulp. Kinderen en jongeren moeten verder handvatten krijgen om in te schatten als ze gevaar lopen en hoe zij hulp moeten vragen. Ook slachtoffers van huiselijk geweld en slachtoffers van gendergerelateerd geweld moeten makkelijk hulp kunnen vragen. De hulplijn ‘Mi Lijn’ die de hele dag gratis bereikbaar is, het outreach programma voor scholen, buurthuizen en internaten en de kinder- en tienermediaprogramma’s (KIDSTALK en KIDSTALK-TEEN) van de stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) dragen hieraan bij. Wil jij ook bijdragen? Doneer als organisatie of als persoon, aan de KJT.

DONOREN

WEES EEN HELD EN MELD

Wees een Held en Meld! Een campagne voor tijdige melding en interventie bij misstanden tegen kinderen. 

Doel van de campagne:  Het verzachten van het leed van kinderen en jongeren door tijdige signalering, melding en interventie.

De voorlichting zal betrekking hebben op:

  • Waarom melden
  • Waar en hoe te melden
  • Wat te melden
  • Inzicht geven in het vervolgtraject na het melden

Doelgroep Volwassenen: Volwassenen bewust maken van hun verantwoordelijkheid om te helpen zorgdragen dat ieder kind in Suriname veilig is en hen aansporen om actie te ondernemen door te melden.

Dank aan de onderstaande sponsoren/ donoren die dit project hebben ondersteund.

MI LIJN

Vanaf 5 februari is onze gratis hulplijn, nu genaamd ‘Mi Lijn’ de hele dag (1x24u) te bereiken via het nummer 123. Wij zijn ook te bereiken via onze website, via onze facebookpagina en via onze WhatsApp nummers. Vanaf deze datum kunnen niet alleen kinderen en jongeren (6 t/m 25 jaar) maar ook slachtoffers van huiselijk geweld en gender gerelateerd geweld contact met ons opnemen. 

Dank aan onderstaande sponsoren/ donoren die dit project hebben ondersteund.

CLICK IT 2 WIN IT

Vanuit een ernstige bezorgdheid over de problemen waarmee jongeren in Suriname zitten en de wijze waarop zij menen met deze problemen om te gaan, heeft de Stichting Kinderen- Jongerentelefoon (KJT) een project uitgevoerd om deze doelgroep erop te attenderen dat zij voor hun vragen en/ of problemen gratis naar onze hulplijn 123, kunnen bellen. 

In het kader van het project ‘123 Click-it 2 Win-it’ zijn posters ontwikkeld. De thema’s die op de posters zijn afgebeeld zijn: identiteit, geweld en verdriet. De ontworpen posters zijn op locaties aangebracht waar de doelgroep vaak bij elkaar komt. Via de media zijn jongeren aangespoord om selfies te maken bij de posters en deze via de FB-pagina van de kinder- en jongerentelefoon in te zenden. Vervolgens zijn de foto’s door de KJT op de pagina van de organisatie geplaatst, waarna de jongeren hun foto hebben gedeeld. Iedere week ontvangen 3 personen, die voor die week, via FB de meeste likes en shares hebben gegenereerd een prijs. 

Op deze manier willen wij onder de jongeren bekendheid genereren over:

  • het bestaan van de hulplijn,
  • waarvoor er gebeld kan worden en
  • hoe en wanneer de hulplijn beschikbaar is.

Dank aan onderstaande sponsoren/ donoren die dit project hebben ondersteund.

KIDSTALK

Dit Surinaams programma stimuleert kinderen tussen 11 en 16 jaar om na te denken over zaken die hun leven beïnvloeden en daar een mening over te vormen. Met KIDSTALK hebben zij een forum via welke zij hun mening kunnen geven. Op deze manier wordt er invulling gegeven aan het principe van participatie in het Kinderrechtenverdrag en kunnen zij hun recht op participatie en recht op meningsuiting ervaren. Hierdoor wordt een aanzet gegeven tot de vorming van assertieve en kritische burgers. Verder wordt middels dit programma bekendheid gegeven aan de KJT. Door de opzet is KIDSTALK een geschikt voor kinderen en jongeren, maar ook voor gezinnen. Ouders en kinderen/ jongeren kunnen de onderwerpen aangrijpen om met elkaar in gesprek te raken.

SCHOLEN OUTREACH PROGRAMMA

Een scholenprogramma waarbij er interactieve voorlichtingssessies over o.a.: Pesten en Kindermishandeling, worden ontwikkeld en op scholen, buurthuizen en internaten worden verzorgd. Er worden ook sessies voor o.a. leerkrachten en crecheleidsters verzorgd om ze beter in staat te stellen deze problematiek te signaleren en ermee om te gaan. Vul het Outreach aanvraagformulier in als je wilt dat wij bij jouw organisatie een van de bestaande trainingssessie of een op maat ontwikkelde, komen verzorgen.

OPVOEDEN MET LIEFDE, BEGRIP & GEDULD

De KJT is ervan overtuigd dat ouders die geweld gebruiken in de opvoeding van hun kinderen, het beste willen voor hun kind. Ze doen dit met een goede bedoeling. Echter kan het gebruik van geweld om hun doel te bereiken negatieve gevolgen hebben voor hun kind. Het kind heeft pijn, zijn vertrouwen en zelfvertrouwen kan geschaad worden, de mentale een geestelijke ontwikkeling van het kind kan verstoord raken, de relatie tussen de ouder en het kind kan schade ondervinden en de ouder voelt zich ook niet blij en is ook niet gelukkig na zo een pakslaag te hebben gegeven.
Met deze campagne ‘Opvoeden met Liefde, Begrip en Geduld’, wil de Stichting ‘Kinder- en jongerentelefoon’ (KJT):

  • Ouders en andere opvoeders bewust maken van de negatieve gevolgen die het gebruik van lijfstaffen bij kinderen kan hebben.
  • Ouders en opvoeders informeren over andere alternatieven om te disciplineren waar geen geweld wordt gebruikt, maar die toch het gewenste resultaat opleveren nl. dat het kind de gewenste attitude en het gewenst gedrag wordt bijgebracht die hem /haar instaat zal stellen om een respectabele volwassene te worden.
  • Bewustwording te creëeren binnen de Surinaamse gemeenschap over de stand van zaken met betrekking tot het toepassen van lijfstaffen bij kinderen in Suriname.

De individuele Surinamer aan te sporen om bij te dragen aan verandering door: 1) zelf kinderen niet te slaan en te beledigen / vernederen, 2) in hun directe omgeving andere aan te sporen op te voeden zonder geweld, 3) geweld te melden en 4) erop toe te zien dat authoriteiten zelfs geen lijfstraffen toepassen op kinderen en erop toezien dat kinderen thuis, op school en in te huizen, internaten en in opvoedingsgestichten niet aan lijfstraffen worden onderworpen.

PARTNERS

ZAKEN PARTNERS

De KJT is voor het kunnen verrichten van haar werkzaamheden met de volgende instanties partnerschappen aangegaan.

ORGANISATIE ONDERSTEUNING

De KJT ontvangt als organisatie t.b.v. de bedrijfsvoering ondersteuning in de vorm van het pro deo ontwikkelen van onze website, het prodeo ontwikkelen van een data registratie applicatie, het inkomen voor een licentie voor ons data rapportage applicatie (Power BI) van bedrijven die het werk van de KJT ondersteunen. 

Dank aan de onderstaande organisaties/ bedrijven voor hun ondersteuning.